Årsmalt

Her kan du læse om årsmalt:

Årsmalten er et kapitel for sig. Her smager vi på en række rare sager som stadig befinder sig i fade, og som bestyrelsen har fundet frem til, det foregår ved blindsmagning. Et par flasker er blevet aftappet, og  flaskerne er kun nummereret, altså ingen etiketter, så man kan ikke bruge navnet at vælge ud fra. Derefter stemmer vi om hvilken whisky der fortjener titlen som årets malt, og der kan somme tider være tæt løb.

I 2014 var der ikke noget decideret valg. I stedet blev indkøbt Kilchoman Bourbon 2nd Cask release (Den første indkøbt i 2011). Se mere fra smagningen her.

Den nyeste valgte årsmalt blev valgt i 2012. Stemmerne faldt på Adelphi’s Fascadale Island, batch 2, en 10 års Ø-whisky, som vedholdende rygter mener er en Talisker. Se mere om smagningen her.

I 2010 sprang vi over pga. stor beholdning af både 1. og 2nd choice fra 2008.

I 2008, læs her: Årsmaltvalget 2008  hvor en heavenly 😉 peatet Bunnahabhain blev vinder, og en lækker Edradour blev 2. choice.

Den forrige blev valgt i 2006. Vinderen blev en fantastisk 15 års Glenrothes på 46 %. Den var meget tæt fulgt af en aldeles forrygende 14 års Caol Ila, også på 46%

Der var kun en enkelt stemmes forskel i opløbet, og derfor valgte bestyrelsen at aftappe begge fade, Glenrothes som Årsmalten og Caol Ila’en som “Members 2nd’ Choice”, og det blev aftappet i hhv. 108 flasker, og 90 flasker.

Disse unikke whiskies blev på den måde laugets helt egne aftapninger, ikke noget man kan gå ud og købe i nogen butik.

I 2004 faldt valget på en Bowmore