Glenfiddich Julesmagning

 

Julesmagningen 2011, den 11.11.11.

En skøn tur til Glenfiddich i selskab med Jens Tholstrup

11_4_DSC_0001 Aftenen starter med en skarp velkomst fra formanden, mens foredragsholder Jens Tholstrup gør sig klar.
11_4_DSC_0003 Som man ser, kan selv ikke en svenskerlandskamp i fodbold holde folk væk fra whiskysmagning. Omkring 80 deltagere er superflot, og rart at se så mange nye gæster til denne hyggelige aften.
Denne aften har i mange år været på ønskelisten hos det ærede medlem Søren Bolvig, da Glenfiddich for ham (som for så mange andre) var indgangen til hans maltwhiskyinteresse.At dømme på deltagerne havde de fleste droppet eventuelle fordomme omkring en lidt for “almindelig” whisky, som alle har i skabet – og i hvert fald havde vi alle et dejligt og bredt smagsindtryk med hjem.En rigtig god smagning – og tak for ønsket Søren. 11_4_DSC_0013
11_4_DSC_0034 Jens Tholstrup var i den grad på hjemmebane som tidligere Brand Ambassador for Glenfiddich – og skulle der mangle en oplysning, havde indehaveren af verdens største Glenfiddich-samling, Hans Henrik Hansen, taget turen med Jens til Kolding – bare for hyggens skyld.Vi siger tak for deltagelsen, det var stort.
11_4_DSC_0004 Og programmet bød på 7 ganske forskellige varer fra Glenfiddich-hylden.Vi startede med verdens suverænt mest solgte maltwhisky, den 12 års, som stadig smager stilfærdigt af frugt og med en dejlig maltsødme, som går igen i alle produkterne.
Dernæst den nye 14 års, Rich Oak, som havde fået et krydderi-spark fra en supplerende lagring på nogle nye fade af amerikansk og spansk eg.En godt krydret sag med tydelig smag af nødder og stadig den basale frugtsmag. 11_4_DSC_0028
11_4_DSC_0019 Så kom den gode historie om Snow Phoenix, hvor en sneskade på lagerbygningerne, udmøntede sig i en ny whisky, som desuden er markedsført efter alle kunstens regler i en superflot emballage, men smagen halter altså heller ikke efter og de op til 30 år gamle whiskier, som også er med i aftapningen, giver en lækker fylde og aroma.
Næste whisky var den helt nye Age of Discussion, en 19 års, som var afsluttet på madeira-fade. Som Jens Tholstrup ville have sagt – den skuffede ikke ret meget. Og indpakningen ofres der efterhånden ganske meget på – indpakningen af julegaven er så det nemmere!!Efterfølgende fik vi den 21 års, som stadig afsluttes på romfade, men nu generelt Caribiske romfade i stedet for de specifikke Havana romfade fra Cuba, som serien startede med for år tilbage.Pudsigt nok havde romsmagen svært ved at overdøve madeira-smagen fra den tidligere smagte whisky – her er romsmagen kun med for at gøre smagsspektret bredere, men ikke at dominere, således som det kan opleves hos andre mærker. 11_4_DSC_0026
11_4_DSC_0002 Så blev vi forkælet med den 30 års, som havde flirtet i mange år med rigtigt gode sherryfade. Meget lækker silkeblød whiskySilkeblød var aftenens sidste Glenfiddich IKKE.Det var en peated version, 9 år gammel og knap 60%, som Jens havde været med til at udvikle/teste/prøve. Og vi oplevede et røget spark, som trods kun 30-35 ppm føltes som et dybt stød, da der var tale om “tør” højlandsrøg uden tørv, men stadig den søde undertone fra husets stil. Meget interessant – og måske en kommende hyldevare?
11_4_kilchoman Og grunden til formandens opsang i starten ses her – den unikke Kilchoman aftapning af fad 185, en af de allerførste 5 års cask-aftapninger i hele verden -og det er vores egen i Kolding Whiskylaug.Vi smagte på varen og det ER et røverkøb. Kontakt kassereren og betal gladelig de 550 kr. for din egen julegave. Især hvis du reserverede en flaske på forhånd!!Vi hyldede foredragsholderen med et stort bifald og en flaske af denne eliksir – og han så slet ikke ked ud!!
11_4_DSC_0036 Vi sluttede som vanligt med en auktion over de få rester og formanden var i sit es!!Dette var årets sidste smagning – men rygterne vil vide, at vi inden nytår får emnerne til det nye års smagninger, så følg med her på hjemmesiden….
  Ref.: Dr. Rask