Formandens beretning 2023

I år er det vores 25-års fødselsdag Hurra, hurra, hurra!

Til november har vi været i gang i hele 25 år! Wauv, hvor er der blevet konsumeret mange dramme i dette fantastiske whiskylaug! Mange fantastiske venskaber er blevet skabt i løbet af årene og de bliver til stadighed vedligeholdt – skål!

Nøj, det er en god Linkwood den her!?

Vi har jo igen været på brainstorm, hinsidan, shitbra,

for at lave lidt über lækkert til jer, men det tager vi til slut.

Sidste år, altså i 2023, lagde jeres bestyrelse hårdt ud med brainstorm den 28. januar,hvor turen gik til THY og dagen efter besøg på Nordisk Brænderi – begge steder blev vi taget imod, med den største varme og gæstfrihed ;o)

Dernæst havde vi vores generalforsamling og blindsmagning med Lynggaard den 3. februar og 76 deltagende. Så var vi i Sydbank Arena på 2. sal med Olsen og lidt nyt fra de Danske destillerier fredag den 14. april.

Hele 40 deltog, selvom vi fik en lækker hakkedreng mit alles.

Fredag den 16. juni kom Claus fra Mac Y og lod os smage på nogle skønne aftapninger fra Fabio Rossi, som er manden bag købmandsfirmaet

Wilson & Morgan med deltagelse af 37.

Den speedsnakkende, højtråbende, og alvidende flab Allan fra Juuls Engros tog os med hele vejen til Taiwan den 8. september.

Her havde 54 fundet vej til den gamle kirkesal i Skt. Jørgens Gaard.

Så nåede vi til den 24. november hvor Martin Markvardsen brændte os af…. nåe ja, og det samme gjorde Sydbank Arena. Men heldigvis trådte Lynggaard til, times 2. Han hyggede om os, alle 78, med hele 9 dramme, som vi nåede at fortære, sammen med en sandwich og en kildevand.

Times 2, fordi det også var Lynggaard, som åbnede muligheden for at vi

kan være her i Midtgaarden og til en fantastisk leje!

Klingenberg råbte numre op, og flere decideret skovlede gevinster til sig i det traditionsrige Amerikanske Lotteri. Tak til Karin og Per for at arrangere det!

Det gav faktisk et fint lille overskud på 5000,-!

Tak til vores sponsorer, Mac Y, samt Bertelsen & Co. i Sjølund

 

Har vi egentlig nogensinde overvejet en omgang WhiskyBanko?

Jeg er sikker på BankoPer vil være perfekt!? Nineogfyrre……

 

Årets deltagerrekord blev med 78 skønne medlemmer – til HP.

I alt deltog 285 i 5 smagninger i 2023, så i snit deltog 57 på vores smagninger i 2023.

Til sammenligning havde vi i 2022, 5 smagninger med 250 deltagende, i snit 50 per gang.

 

GF 2019 76 medlemmer

GF 2020 66 medlemmer

GF 2021 73 medlemmer

GF 2022 72 medlemmer

GF 2023 78 medlemmer

GF 2024 præcis lige nu; 68 medlemmer & gæster

Vi er nøjagtigt 153 betalende medlemmer i KWL i dag!

 

Programmet for i år, har vi jo netop brainet på og efterfølgende planlagt, og jeg må bare sige stor tak til en, igen, sprudlende bestyrelse, for rigtigt gode smagninger, samt et par enkelte medlemsønsker tak til vore medlemmer Søren Hune Klavsen & Claus Paarupfor at bringe forslaget om Linkwood og Mortlach på banen,

og om lidt i en reel duel. Pøj, pøj Doktor Rask ;o)

 

 

25-års jubilæum kræver sin mand……..og sin kvinde……..og en hel del whisky,

og ved I hva’ – det har vi tænkt os at give jer! Vi har lige taget smagningerne et bette nøk eller snarere et fedt step op af! Vi giver den gazz i år!

Til vores 20-års jubi deltog 69 medlemmer + hele bestyrelsen, så i alt deltog 102medlemmer plus gæster og det tænker jeg snildt vi kan stikke til november?

Hvad sker der med priserne? Whiskyen stiger voldsomt, og det bliver ved, lokalerne er steget, og de lagde tilmed bånd på os, og det bryder vi os ikke om ;o(

Så vi er derfor begejstrede for denne røde sal, og Jørns gamle kirkesal. Er det ikke en fin kombi? Eller er der noget vi skal gøre anderledes?

Hvordan er vores niveau for smagningerne? Kvalitet, pris, foredrag, mad?

Giv jer rigtig gerne lige til kende, så vi kan blive endnu skarpere…

Har I behov for endnu en ”begynder” smagning?

Vi har ca. 50+ på bogen – Ska’ vi investere vores opsparing i noget?

Gratis kontingent i 2025? ;o) Et De Luxe arr? Skotlandstur, udflugt til et destilleri?

Til vores jubilæum aftappes et af vore Ardnamurchan fade. Prisen stiger til 450,- pr. 1/3 så se at få shoppet noget mega billigt single cask.

Tusind tak til min utrættelige bestyrelse, for mange gode timer sammen, til planlægningsmøder, god sparring, og diskussion, lækker hygge, dejlig aftensmad, styr på referaterne og styr på økonomien. Til vore smagninger er det dejligt at blive holdt lidt til ilden, når snakketøjet bliver luftet, så tager Rask og Co bare over og styrer løjerne ;o) og vupti så er der skænket, trukket forfriskninger op, ryddet op og bum, vi er klar til at tage hjem (til en slutdram hos hinanden, eller en go nat bajer på pubben – som i gamle dage)

Tak til vores revisor og tidligere bestyrelsesmedlem Mikkel, vores revisor suppleant Ricky, og bestyrelses suppleant og tidligere bestyrelsesmedlem Marianne.

Tak for nogenlunde god ro og orden!

Slainté!

Lige kort; 25-års slide kommer på! Program, Volkerts, underholdning, DJ

12. april Whisky & Foodpairing med Dennis Klindrup i Skt. Jørgens Gård

31. maj Gaby T med

20. september Kim Møller Elshøj

15. november 25 års Jubilæum