KWL 20 år

JUBILÆUMSFEST

25. oktober 2019

På Hotel Scandic, Kolding

Velkomstdrink, et glas Nitus Cava Brut, bliver serveret i lobbyen.

Spændte gæster venter på at blive lukket ind til festen.
Formanden sammenfatter 20 års aktivitet på 15 minutter.

Formandens tale

Hele mit hjerte er springfyldt med kærlighed, jeg bliver rørstrømsk, megaglad i låget, pavestolt, helt igennem bare ”Hold-nu-kæft-hvor-er-vi-bare-gode-sammen!” 

Der er seriøst ingen, som for 20 år siden, forestillede sig, at vi skulle samles til en 20-års jubilæums fest!? 20 år er sgu da for vildt! Rigtig mange af os, har været med helt fra den allerførste whiskysmagning hos Basse på Kolding Vandrerhjem, med MacYsom vores fødselshjælper. Hvor mange har været med helt fra start? Rejs jer og lad os klappe alle sammen! Hvor har I været standhaftige. Alle jer andre gæve kvinder og mænd som er kommet til, for nyligt, sidste år, for 5 år siden, 10 måske – tak for fede smagninger. De efterfølgende smagninger var med Jens Sørensen fra Rica Rom, Irsk smagning med Per Bøgsted hos Mikkel i Kvickly og herfra tog det så for alvor fart…med vilde smagninger, og støt stigende medlemstilgang. Vi har været over 200 medlemmer for år tilbage og haft medlemsstop!

Åhh, hvor er der mange skønne minder som vælter frem, når man kigger billederneigennem fra fantastisk mange hyggelige bestyrelsesmøder, ture til sommerhuse, ture til Flensborg og Hamborg, for at brainstorme ideer til nye spændende smagninger til vores kræsne medlemmer. Vi har i alle år sat en ære i at please jer, med de altid populære vertikalsmagninger, Ardbeg, Glenfarclas, Glenfiddich, Balvenie, Macallan, Highland Park, Talisker og mange flere.

Men også Irsk, Cadenheads med Kiss og Angus, Markvardsen på slap line af et par omgange, Adelphi med Alex Bruce, rundt i verden, landskamp Danmark vs. Sverige, uafhængige købmænd. Robin Tucek Blackadder, Sherry og whisky pairing på Godset med god høj musik som baggrund, SMWS på biblioteket, 10 års jubilæums Port Ellen vertikal smagning!

Der er et par af de virkelig sjove oplevelser, da TV Syd journalisten fik den irske Potcheen galt i halsen på KUC, den legendariske smagning på Koldingfjord, eller hvad med Lynggaard & Olsens sorte gryde?  For ikke at glemme et par af de store julesmagninger, udflugt til Macy og Krüger i Rendsburg.

Udvælgelse af årsmalt med de to tosser Jens og Claus har også altid været god spas.

Der har været en naturlig udskiftning i bestyrelsen gennem årene, Gorm Rasmussen, Søren Bolvig, Ulrik Bertelsen, Marianne Levison, Just Benner Knudsen, Mikkel Nielsen, og Torsten Rans, som startede hele ideen til en whiskysmagning, som senere hen blev til Kolding Whiskylaug af 1999. Her er nævnt nogle af dem som ”ofrede” sig undervejs, jeg har sikkert glemt et par stykker, men tak til jer også!

Hov, hvor mange af jer kan huske sølvpapiret i loftet? Der havde vi godt nok også rigtig mange gode smagninger, også med sækkepibe.

Islay Tour med KWL i 2004, tak til jer der var med og det vi kan huske…

Jeg er vild med at vi alle er så forskellige, men vi kan mødes på kryds og tværs af alder, arbejde, social status, og mødes om vores fælles interesse, nydelse af rigtig god whisky fra hele verden. Det er endt med at whisky blev min egen helt store PASSION! Jeg tænker at hvis man gør noget helhjertet, og med passione, så skinner det igennem og folk bliver glade i ens selskab.

Man knytter bånd for livet, når man møder nogle mennesker, som også går op i noget, og at man i fællesskab formår at få noget til at gå op i en højere enhed!

Længe leve Kolding Whiskylaug af 1999….hurra, hurra, hu….nej okay….

Hvad bringer 2020? Alt efter hvad Trumpff og Boris for splittet ad, inden da, må vi jo se om vi får råd til at købe mere Scotch? Ingen ved hvad fremtiden bringer os, men én ting er sikker, jeg er med jer på rejsen i whiskyens forunderlige, foranderlige, og fantastiske verden (hvis i stadig ønsker det?) i mange år endnu! Jeg holder virkeligt meget af jer alle! 

Whisky skal ikke nydes alene, men i gode venners lag, ved bålet, i toget, med tøserne, med gutterne, med dem som siger os noget, dem skal men dele sine gode whiskyoplevelser med! Vi har lige været i Skotland i en uge, på den sidste dag i bussen på vej mod Edinburgh lufthavn, trækker Dines en flaske whisky op i anledning af sin 65 års fødselsdag! En Port Ellen, Annual Release fra 1979 – den allerførste! Som vi jo ved koster fra 25.000 til 35.000,- men den skulle vi sgu lige nyde i fællesskab! Tak!

Til slut vil jeg lige sige at whisky kan meget mere – det er et godt betalingsmiddel og smøremiddel! Whiskymessen for en del år tilbage i CpH. Vi har glemt FatBoys’ne i Glostrup hvor importøren ligger, og vi taler med kontoret, nej desværre, vi taler med direktøren, og pludselig er lagerforvalteren på vej tilbage med DSB, og han låser op, vi får vores sækkestole, han får en god flaske whisky og så var den løst!

Genialt med billeder fra laugets første 20 år på storskærme!
Whisky-marineret røget laks med whisky-sennepsdressing, citron Caviar og sprød salat.
Der spares ikke på noget, når KWL skal fejres. I glasset vores ”Jubilæums-whisky” – en 20 års flot mørk sherrytung Millenium-dram fra Arran i tøndestyrke. Er man til sherry-whisky, er denne et fremragende valg.
Mr. amerikansk lotteri!
Det overvældende præmiebord.
Det dejlige udvalg af whiskies til salg pr. dram til rimelige priser studeres. Alle whiskies er eksempler på gyldne dråber, vi har smagt i de sidste 20 års arrangementer.
En lille gave til Olsen fra musikken.
En slet stolt Olsen 😉
Til en fest hører også hyggelige, sjove taler …

Carvery buffet til hovedret

  • Grillet Angus roast med timian og hvidløg
  • Svinemørbrad stegt med Bourbon barbecue
  • Whisky braiseret oksespidsbryst
  • Pommes a la creme med ristede græskarkerner
  • Stegte små kartofler med havsalt og olivenolie
  • Whiskysauce
  • Okse skysauce
  • Stor salatbar med dressinger og olier
Desserttallerken: Irisk kaffe mousse, chokoladekage med whiskycreme, is og sprød chokolade.

Natmaden bestod af biksemad med spejlæg, rødbeder, rugbrød, bearnaisesauce og purløg.

Referent: Kim Krarup Andersen