Formandens beretning 2016

Åhh, nej, årets første whiskysmagning i vores whiskylaug falder sammen med Kolding Vinhandels ølmesse! Godt, det gør vi så ikke tre år i streg! Øhm, så er der jo lige en whiskymesse/festival i Torvehallerne!? Ja, men vi har altså været her i snart 20 år, ja, eller vi nærmer os drastisk ….så det er altså enten os eller dem!

Godt I så har valgt rigtigt! Altså OS!

Sidste år? Det er jo faktisk ikke så længe siden, men vi lavede  faktisk en hel del ”bottle kills” Totalt 21 flasker Bunna,

14 flasker finish’ede whiskyer (ja, og det blev de jo så oss!)

16 flasker fra vognmanden  eller whiskybiksen i Slagelse, 16 flasker BenRiach, og 21 flasker grain. Så totalt 88 flasker whisky! Udover vore fælles smagninger i KWL ved jeg jo i mødes på kryds og tværs og nyder livets vand, messer og festivaller rundt om i landet, så vi har gjort et godt indhug i verdens whiskylagre.

Der brænder altså stadigvæk en ild i mig, jeg synes det er super fedt at fortælle ude i byen, at jeg er formand for den her skønne forsamling af whiskyentusiaster. Jeg har jo som i ved, været i branchen i mange år efterhånden og holdt et utal af smagninger, men jeg glæder mig bare ekstra meget til vores ”egne” aftner. Der er en lækker atmosfære i vores laug – her er rart at være og jeg elsker, sammen med min gode og yderst kompetente bestyrelse, at få tingene til at køre smooth. Dr. Rask på flere af vores smagninger i år, og selvfølgelig slipper i heller ikke for Niels.

For mig at se er bestyrelsens årlige brain storm, også noget af det jeg ser frem til. Planlægningen af årets smagninger, og tophygge i gode venners lag, men med en klar agenda. Vi har jo noget at leve op til. 2017 bliver faktisk ret go’! I hvert fald på papiret. I dette tilfælde på Klaus’ frønnede papir indsmurt i halvlunken Tysk øl og fedtede nødder og ganske afmålte mængder whisky hertil. Vi vil gerne takke for anderkendelsen allerede ;o) Vi har også gjort os umage, brugt flere af jeres indkomne forslag (tak for det – godt med engagerede medlemmer) og alle beslutninger blev taget i Flensborg, på vores årlige brainstorm – desværre lettere amputeret bestyrelse, men jo så også kun 3, som skulle blive enige ;o) En super hyggelig tur, hvor dagsordenen allerede rullede i bilen… Der blev grint en del, sammenholdet imellem os styrket, og om lørdagen gik vi lidt amok vedr. smagningen til i aften, og købene blev foretaget i Husum på vej hjem. Tillykke med fødselsdagen til Klaus’ far og dermed Tak til Klaus Jakobsen for ikke at være med – vi kom alle i seng godt før midnat og mit hoved havde det fantastisk dagen efter! Tak…Klaus ;o)

Endelig! Sker det, vores to fade Kilchoman er bestilt aftappet til juli/august, så de netop har rundet deres 10 års fødselsdag og dermed er klar til udlevering til september smagningen. Vi ligger jo ikke på den lade whisky-side, så vi er allerede klar med to nye fade, fra Ardnamurchan, som også har en 10-årig husleje med. Her vil vi selvfølgelig også få tilsendt samples til GF, efter 3 år, så vi kan følge med i udviklingen. Glæd jer, det bliver også stort!

Ejer certifikater kan købes inden længe og i opstarten her, limiterer vi certifikaterne, så alle får mulighed for at være med på vognen.

Kolding Whiskylaug af 1999 er blandt et af Danmarks største whiskyklubber og i 2019, altså 20 års jubilæum!

Kan I ikke allerede begynde at spekulere på hvordan vi fejrer vores 20-års fødselsdag? Stort, lidt større, eller bare en kæmpe fest? Koncert eller bare lidt musik, dans, mad, whisky, egen KWL 20 års aftapning? Hvor skal vi være? Er Scandic klar Mr. Krog?

7/3! Arran-smagning med unge Andy Bell. Bemærk! Det er en tirsdag! Det bliver en Limited Edition! Sikkert hos Torben på The Cavern?

31/3 Diageo specialsmagning – har netop talt med Matias og det er tæt på at vi får Brora eller Port Ellen med! Præsenteres af Lynggaard

2/6 Vertikal GlenDronach Peter Ærensgaard? Et af de nye kult destillerier og en stor dansker favorit fra højlandet. En anelse sent, det er sikkert godt vejr, men mød op, det bliver godt…

22/9 Kilchoman vertikal smagning incl. udlevering af egne flasker. Den længe ventede aften! Vores egen Dr. Rask

10/11 Julesmagning på Hotel Koldingfjord, Sherry, Whisky og Tapas. Præsenteres af Lynggaard & Olsen. Sherry delen måske præsenteret af professionelle og som ofte før er en lille lækker overraskelse planlagt ;o)

Tak for 2016, vi glæder os til endnu rigtig mange sjove, interessante og spændende whiskyoplevelser sammen med jer i 2017.