Formandens beretning 2014

Det er altid skønt at sætte sig til computeren for at skrive formandens beretning. 1. fordi det betyder at det stadig er undertegnede som er formand, for den her samling tosser! og 2. fordi det betyder at endnu et år er gået med nogle fede whiskyoplevelser (altså lige bortset fra Jens Eriks lille Fary Lochan destilleri’s bottling ”at-the-destillery- only) Sku’ ikk’ sikker på det nogensinde bliver bedre – altså lige den der og så med det der kødben i?! 3. fordi det betyder flere rituelle handlinger, bla. Skotske Runrig i mine højttalere, og at tage mine bedste Ardbeg whiskyglas frem, opskænke mig et passende mål whisky. Denne gang blev det sjovt nok til en Glenfarclas. The Family Casks fra 1955 aftappet i 2007 på 46,1% og det var godt nok også kun en bundskjuler. Wauv…. Og herefter en ”fivefingers” fra en af mine små hemmelige perler, ja altså, der er nogle stykker, men Clynelish 14 års Coastal Highland. Sgu’ oss’ rar.

2014 har budt på en go’ bred variete;
Et godt skud sherry fra selveste Macallan til vores generalforsamling, og en lille hyggelig back to basic i kælderen på biblioteket, den anden smagning fuckede svenskerne op i, så vi tog kampen op og er der nogen som kan huske hvordan det gik? Nå, nogle landskampe ska’ man bare glemme ;o) Fary Lochan, host selvmål…
Vores fjerde arrangement stod Søren og Henning for (Amerihkanskh; ogh deth vargh sådanh seth hellerh noth enh dåhrligh ophlevelse)
2014’s sidste smagning, der måtte I godt nok til lommerne, men vi håber I nød, at være med til at udrydde noget af det gamle sjældne stads!?
Med fare for at gentage mig selv, gentage mig selv, så kiggede jeg lige min sidste beretning igennem og her stod; …og vi har tænkt os at opgradere lidt over hele linjen. Smagningerne, madniveauet, underholdningen, overraskelsen! Vi har jo immervæk kendt hinanden i rigtig mange år, så der skal jo lidt mere til at imponere år for år.
Det må vi jo så gøre! Jeres bestyrelse har været på brainstorm udflugt (eller dem i bestyrelsen som kunne) Vi har været i Hamborg. Allerede i bilen, hvor rollerne var ombyttet, det var Marianne Thyrring, som kørte, og Hr. Lynggaard som sad ved siden af og i ved; og så til højre her, pas nu på ham der foran, etc. og undertegnede på bagsædet og alt boblede, altså i vores hoveder og alt blev noteret ned på papir. Lidt aftensmad, og udover skøn fælles hygge og Lynggaards dårlige vittigheder, gik snakken hele tiden på KWL. Så kunne vi også, og så kunne vi også gøre det og sådan og sådan. Det var en kanontur, tak! Vi ligger så ud med at smage 9 forskellige i aften, indkøbt i en sjov lille Tysk whiskybiks og endnu en vertikal og foreslået af jer (Kim Andersen) Ikke lige sikker på at det bliver 9 hver gang, men vi har lyst til at sætte barren lidt højere op. Så det bliver noget med bespisningen, omgivelserne, underholdningen og smagningerne, som I altså skal være med til at beslutte. Her i aften!
Hvordan lyder; Kongesmagning i et Kongeslot!? Ja, hvorfor ikk? Klaus og Mikkel kommer sikkert ind på vores lille formue, men det er nu rar med lidt på kistebunden. Så’en et par opgraderinger koster nok oss’ lidt. Tror vi vil holde fast i vores prisniveau på smagningerne, men bare give jer noget mere! Hold kæft, Runrig det er godt, Skål!

Tusind tak til bestyrelsen, Dr. Rask, Søren og Henning – flot ny hjemmeside, Rene med vores nye Facebook side. Tænker lige han nævner kort hvad man gør? Tak, Mikkel, Søren, Ricky, tak til jer alle!

Nå, endelig er det ovre, eller først lige om lidt. Vi skal lige udvælge Årets KWL. Vedkommende, kommer næsten hver gang, er flink til at smutte inden oprydningen, men så går man jo heller ikke i vejen ;o) har en skøn latter, elsker whisky, og elsker især whisky, med lidt knas til. Saltstænger, kiks, crackers, og hvad ved jeg. Whiskyens verden er præget af mænd, men der er faktisk flere skønne kvinder i branchen og vi har altså også nogle superdejlige udgaver i vores laug. Medlemsnummer 101…… kom lige…
Til lykke, Conny Kruse!

Pokal, til indgravering, Glas, til indgravering, Diplom, til at tage med hjem, Et års medlemskab, En flaske KWL whisky.

24/4 Japansk/asiatisk – Nikka, Taketsuru, Kavalan
28/8 I bestemmer!
23/10 I bestemmer!
25/11 I bestemmer!

Der er 8 forslag, og 3 af dem skal I vælge:
1. Olsen & Lynggaard’s ”Smag mere end 100 forskellige” whiskybuffet
2. Stærkt er godt, meget stærkt er meget godt! Fadstyrke whiskyer 65%+
3. Dét har vi da aldrig smagt før!? Aftapninger fra bla. David Stirk, J. MacDougal
4. Michel Couvreur vertikal – En skør Belgier som lavede whisky i Bourgogne
5. BenRiach vertikal – Rigtig dejlig Speyside destilleri med masser af ny energi
6. GlenDronach vertikal – Endnu et lækkert Speyside destilleri med et utal af udgaver
7. Bustur til Mac Y – et jysk sprut paradis i Frederiks med whisky, rom & cocktails
8. Grain! Det rykker – lige fra det ganske unge til det gamle & modne North British, Girvan, Invergordon