Formandens beretning 2019

Dét var sgu da en fed fest!! Troede ærlig talt der ville ha været, hvad man i Yatzy og Poker ville kalde,  fuldt hus!? 20-års jubilæumsfest!? Det er sgu da værd at fejre, med en fest?

Nå, men det er vi sgu da lige glade med! Alle de skønne mennesker som faktisk deltog, havde sat’mig en fee fest, ja, det ved jeg ikk, men det syns jeg i hvert fald!

Tak til alle som bidrog med stort og småt, hjælp, organisering, whiskybar, slideshow med billeder gennem tiden, whiskytønder og alt.

Så bliver i nødt til at fortælle mig? Ja, det er godt nok lidt anderledes at starte formandens årsberetning med at skælde ud? Eller i hvert fald at undres!?

Hvor f…. blev i af, da bussen kørte til Nyborg? Come on! Det er måske bare sådan, at nogen ting skal der ikke ændres på? Nogen ting foregår åbenbart kun i æ sovekammer? Nå, men hey, det er også okay, bare at komme, smide røven i sædet, drikke en medbragt bajer og en dram, høre på et par historier, drikke 6-7 whiskyer takke af og så daffe hjem igen! Jamen, helt ok, det er jo jeres whiskylaug!

Talte efterfølgende med et medlem, som var med, som fortalte at dette besøg hos Nyborg Destilleri rangerede på vedkommendes top 5!!

Vi har altså besøgt alt på Islay, GlenDronach, Highland Park, Macallan, Glenfiddich, Edradour, Glenrothes, Balvenie, Glenfarclas, men Nyborg – wauv, siger jeg bare! Kim, deres storyteller og blender, ligegyldigt hvad de nysgerrige medlemmer spurgte om, svarede han bare med gode lange saglige svar! You feckin missed that one!

Nå, dit gamle sure røvhul, der må sgu da oss ha været noget godt, sjovt, anderledes, opmuntrende i det forgangne år – jubilæumsåret?

Selvfølgelig var der det! Masser af fede smagninger. Én af dem, var godt nok en extra, som mange også gik glip af! Jeg mener; fint fedt besøg fra Skotland! Okay, short notis, men vi andre fik toplækker whisky af  Connal fra Ardnamurchan og han var godt nok i topform! Vi endte faktisk også på pubben efterfølgende og Connal Mackenzie fik kun få timers søvn, før han skulle på messe i Paris dagen efter ;o)

Vi lagde året ud i februar med en superfin Springbank smagning i Nationalbanken, og selv med en del uro, fik vi skænket samtlige dramme ;o)

Sydbank Arena dannede rammen om vores anden smagning den 5. april, med en virkelig oplagt Irlands farer, Claus Hebor. Denne smagning var satme oss hvad jeg vil kalde, én af de der smagninger, som efterlod indtryk! Syns den, med den ældre herre, som bare blev ved med at tiltale Claus med avisen over hovedet, var fantastisk og hjertevarm! Elsker dedikerede foredragsholdere! Ved der er én blandt publikum som blev inspireret til en Irlands honeymoon ;o)

14. juni fortalte; Thomas Broe, Thorkil Matzen, Arne Eriksen, Jesper Krog, Dr. Rask og undertegnede om deres egne oplevelser med den gode whisky. Første whisky man stiftede bekendtskab med, sjove oplevelser i Skotland, og vores laugsmalt. Godt nok også en fin aften med gode, sjove indlæg, fra JER! Fedt med medlems involvering!

Nåe ja, vi sluttede jo året af med en fest, men det startede jeg jo med ;o)

I år 2020 køber vi ”kun” 2 flasker af hver whisky ind og det er ud fra jeres deltagelse i året, at vi vælger at limitere vore smagninger til max 65 personer.

Mange tak til Zeb (Bjarne) og Thomas Broe for igen, at gide sætte sig ned og skrive en kort mail, med ønsker og forslag til årets smagninger, tak.

Fornøjelsen ved at være blevet valgt til bestyrelsesarbejde, (ja lad os nu se om det gir genvalg ;o), er altså, at det er os i bestyrelsen, som ender med at beslutte hvad det er programmet for det kommende år bliver. Så trods af rigtig gode forslag, så er programmet blevet som følgende;

Aftenens smagning er givet ;o) GoT med doktoren.

Den 1. maj har vi en helt ny form for smagning. Vi skal smage på spændende små retter/hapsere som komplimenterer whiskyen. Det er spændende! Kan man ikke vente, så præsenterer Henrik 2 små masterclasses a 14 pers i en skybox på whiskymessen den 7 marts.

Den 19/6 giver vi den fuld gas på røgen! Lidt Bruichladdich, lidt Charlotte, og så det bedste af 7 Octomores. Julian Atkinson fører os igennem de forskellige røgnoter.

Mons tro, Per ikk griller store pøller i ungdomshuset?

Årets 4. smagning afholder Niels (så er vi sikker på han kommer ;o) og her giver vi den gas med ganske sherrytunge whiskyer i fuld fadstyrke!

Den 13. november er endnu en anderledes smagning?

Portvin og portvins lagret/finished whisky. Port/whisky, Port/whisky, port/whisky

Den 5. Februar kommer Lars fra LAGO og præsenterer Glenallachie.